Blog Arian Budimlija

Dan1

10.8. smo krenuli iz Daruvara za Beč. Putovanje je bilo relativno brzo i lagodno. Oko 5 sati smo stigli na Bečki aerodrom. Kontrola i sve je proslo brzo bez ikakvih problema. Imali smo dosta vremena pa smo isli na kavu. Put avionom je prosao bez problema, mnogi od nas su spavali. Sletjeli smo u Larnacu i imali smo jos 2 sata voznje do Paphosa. Stigli smo u nase apartmane. U pocetku je nas apartman imao problema sa strujom ali ubrzo se i to riješilo. Išli smo u hotel vidjeti gdje cemo raditi. Nakon toga smo išli na testiranje pa na večeru. Poslije toga smo se nekolicina nas družili na terasi.



Dan 2

Dana 11.08.2021. probudili smo se, pospremili sobu i otišli na doručak. Odmah nakon doručka smo otišli na bazen i vidjeti gdje je teretana. Poslije bazena otišli smo na ručak, a potom smo se uputili u obližnji mall. Mall nam se jako svidio ali morali smo nazad, spremati se za posao. Došli smo na posao i za početak smo slagali stolove. Zatim smo išli na pauzu i poslije pauze smo čistili trunje sa stolova. Nakon obavljenih poslova počeli su pristizati gosti. Bila je ogromna gužva, podosta smo se naradili. Nakon završetka popodnevne šihte došli smo u apartman i otišli do ostalih na plažu.



Dan 3

Probudili smo se i otišli na doručak i na doručku se dogovorili da bismo opet mogli do malla. Bili smo na bazenu i zatim otišli u mall. Vratili smo se i jos jednom uskocili u bazen. Spremili smo se za posao i otisli. Na poslu je bilo lakse nego dan pred to. Navecer smo se druzili na terasi.


Dan 4

Tog dana smo išli na izlet. Prva destinacija su nam bile neke iskopine. Ondje smo svi zavoljeli iskopine. Nakon iskopina smo se uputili u grad limassol, ondje smo posjetili dvorac i onda smo imali slobodno vrijeme. Super smo se proveli. Onda smo isli na afrodita plazu, bilo je izvrsno. Vratili smo se i isli na veceru.



Dan 5

Probudili smo se i okupili se sa nasim radnim kolegicama i kolegom koji rade drugu smjenu i otisli na bezan i vrijeme do rucka proveli na bazenu. Spremili smo se i otisli na posao. Vrijeme na poslu je proslo brzo i nije bilo naporno. Nakon posla isli smo se slikati na nekoliko zanimljivih lokacija u okrugu naseg smjestaja. Nakon toga druzili smo se na terasi.




Dan 6

16.08. Smo uz poticaj nastavnice i ravnateljice otišli prvi put na Paphosku plažu i okupali se, ravnateljica i nastavnica su bile vrlo osupnute našim ukazanjem na plaži. Nakon kupanja smo shvatili da smo gladni i odlučili smo objedovati na plaži, jeli smo pizze. Nakon što smo se ugodno najeli krenuli smo ka apartmanima no na putu nam se stvorio Starbucks i morali smo stati na kavu. Dosli smo u apartmane i suočili se sa činjenicom da imamo dovoljno vremena da se okupamo u bazenu, to smo i učinili. Nakon toga smo se spremili i uputili ka našem divnom hotelu gdje radimo. Dan na poslu nije bio pretežito naporan tako da se nismo pretjerano umorili. Nakon povratka s posla ugodno smo se družili s ravnateljicom i nastavnicom.


Dan 7

Nekolicina nas se probudila i po planu krenuli smo u mall kolegici Luciji pronaći crne tenisice za praksu. Kad smo pristigli u mall, chillali smo uz kavu na terasi. Nakon toga je krenula potražnja za tenisicama, nakon nekog vremena našli smo tenisice koje su odgovarale kriterijima. Nakon kupnje tenisica shopping je mogao početi i desio se ulov mjeseca kupio sam kožni sako po vrlo prihvatljivoj cijeni.  Nako uspješnog boravka u mallu vratili smo se u apartmane  i otišli na kupanac u bazenčić i nakon toga spremili se i otišli na posao. Navecer smo se druzili sa maturantima na terasi.


Dan 8

Dana 18.08. smo išli na izlet. Moji sustanari i ja smo zaspali malo. Trebali smo krenuti u 9 mi smo se probudili u 9 i 12. Na lijepe oči oprostili su nam kašnjenje. Usli smo u autobusić i došli do prve lokacije na našoj turneji. Prva lokacija su bile ✨iskopine✨. Svi smo bili fascinirani iskopinama odnosno grobnicama. Svaka grobnica koju smo vidjeli budili je u nama dodatnu nadu za život. Nakon fascinantnih grobnica ubutili smo se ka luci iz koje nam je išao brod za plavu lagunu. Došli smo do plave lagune i bilo je predivno. Spuštali smo se niz tobogan, ronili i skakali sa broda, a ja sam pri jednom skoku skoro ostao bez rebara. No na veliku žalost većine ubrzo smo morali krenuti nazad. Na brodu je bila super atmosfera i super smo se zabavili. Putem kući zaspao sam i curila mi je morska voda iz nosa.



Dan 9

Tog dana nisam htio ići s ostatkom ekipe do Starbucksa pa sam ostao u aprtmanu. Prijepodne sam proveo lijepo družeći se sa samim sobom. Nakon što su se svi vratili otišli smo na ručak i nakon ručka odmorili. Spremili smo se za posao i otišli. Na poslu je bilo poprilično lagano. Nakon posla opet smo jeli i onda smo išli kući. Vratili smo se i presvukli i otišli malo prošetati. U šetnji nismo bili dugo.


Dan 10

Prijepodne nije bilo ništa specialno. Otišli smo na plažu, potrošili novaca pa malo zažalili....Vratili smo se i okupali se u bazenu brzinski. Imali smo još dosta vremena do posla pa sam stigao odmoriti i otuširati se. Došli smo na posao i čekali 16 sati da odemo raditi. Slagali smo čaše na stolove. To veče sam uspjeo izbjeći rad na terasu tako da sam bio u nutra. Jedva sam čekao da završimo i da mogu ići jesti.

 


Dan 11

Probudio sam se poprilično rano i otišao na Anjinu i Lucijinu terasu. Ubrzo je i Lucija izasla na terasu, bilo nam je dosadno pa smo išli buditi Šafara, potom smo nas troje otišli do pekare. Nismo bili zadovoljni izborom u pekari pa smo otišli do malla. Kad smo se vratili spremili smo se za posao i otišli. Na poslu je bio sasvim uobičajen dan. Po povratku s posla smo Lucija, Ivan i ja išli s maturantima van.


Dan 12

Tog dana nije bilo puno posla, sve je proteklo bez ikakvih problema. Nakon posla smo išli na izlet na plažu Coral Bay. Na plažu smo išli busom. Bilo je lijepo i opuštajuće, plaža je bila lijepa. Bilo nam je dosta kupanja pa smo otišli malo do suvenirnica. Pri povratku smo izašli na krivoj stanici, ali na svu sreću u blizini je bio McDonald's. Pješice smo se vratili u apartmane.


Dan 13

Dopodne je prošlo uobičajeno doručak, starbucks,...Zadnji dan popodnevnih šihti. Večera je prošla bez ikakvih problema, a i nisam se pretjerano naradio. Poslije posla smo trebali ići van jer je to maturantima bio zadnji dan na Cipru, ali nismo išli van već smo se ugodno družili na terasi.

 



Dan 14

Te noći nisam spavao puno jer je bio prvi dan rada u jutro i morao sam se spakirati zbog selidbe. Nakon što sam se spakirao i obukao išli smo na posao. Osjećao sam se kao da nam je prvi radni dan. Smjena je prošla ok. Nakon posla smo išli u novi hotel. Došli smo u hotel i otišli u sobe. Svi smo bili zadovoljni novim hotelom. Poslije odmora išli smo na plažu sa nastavnicama koje su došle taj dan. Po povratku u hotel išli smo na večeru. To veče sam vrlo rano zaspao i prespavao sastanak.


Dan 15

Imali smo slobodan dan. Dopodne smo istraživali i razgledavali dio grada gdje je smješten naš novi hotel. Vratili smo se u hotel na ručak. Poslije ručka smo išli opet na Coral Bay. Ovaj put voda nije bila toliko mutna jer su valovi bili slabiji. Plan je bio da izademo par stanica ranije pa da odemo u McDonald's, ali izašli smo par stanica prerano tako da smo morali pješačiti i u hotel smo se vratili pješice.


Dan 16

Vrijeme na poslu je prošlo brzo, taj dan sam za vrijeme ručka radio u kuhinji, laštio pribor za jelo. Kad smo završili s poslom presvukli smo se i otišli na plažu hotela u kojemu radimo. Nazad smo se vraćali autobusom. Autobusom smo išli do malla, a kod malla smo hvatali drugi bus koji nas je odvezao stanicu dalje od hotela, odnosno to je bila moja greška jer sam uvjeravao Laru i Ivana da ne trebamo još izaći.


Dan 17

Na poslu je sve bilo uobičajeno, sve je prošlo u redu. Taj dan nismo ostajali na plaži poslije posla jer smo morali na testiranje. Poslije testiranja smo otišli u hotel. Nakon kratkog odmora Lara i ja smo išli jesti u mall, a potom na plažu. Dok smo došli do plaže bio je već skoro mrak. Vratili smo se u hotel i bio sam umoran, tako da sam otišao spavati.



Dan 18

Već smo se svi navikli na jutarnju smjenu, poslije posla smo ostali na plaži. Poslije plaže smo išli u hotel. Opet smo izašli na krivoj stanici ali danas ne mojom greškom, tako da smo opet malo šetali. Odmorili smo, otišli na večeru i spremili se za izlazak. Bio je to zanimljiv izlazak, upoznali smo neku Hrvatsku dizajnericu.


Dan 19

Na poslu je bilo sve kao i inače, opet sam polirao pribor. Poslije posla išli smo na izlet. Kod malla smo se našli sa nastavnicama i uputili prema arheološkom parku gdje smo gledali kuće bogova. Poslije parka ostali smo na plaži, otišli smo i nešto pojesti. Vratili smo se u hotel i spremili se za izlazak.


Dan 20

Zadnji radni dan

Prije posla smo imali testiranje. Poslije posla smo imali podjelu certifikata. Još smo morali u nabavku stvari za put. Išli smo se slikati u centar, slike baš nisu uspjele. Bilo nam je dosadno pa smo Lara, Šafar i ja otišli na večeru u McDonald's. Kad smo se vratili u sobe, spakirao sam se do kraja i zaspao. 


Dan 21

Probudio sam se i potrpao ostatak stvari i otišao na doručak. Nakon doručka provjerili smo jesmo li uzeli sve iz sobe. Spustili smo se u predvorje i čekali prijevoz. Minibus je došao, vozač nije htio utrpati kofere tako da smo nastavnica Anita i ja trpali kofere u prikolicu, potom smo se uputili  ka aerodromu. Putem sam spavao tako da sam se probudio na aerodrmu. Sve je proslo bez problema, do leta smo imali 2 sata. Razgledavali smo shopove i išli jesti. Let je prošao bez ikakvih problema.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Blog Tea Major

Blog Matea Milde

Blog Anja Jakić